Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

HEINIX

Oy Verman Ab
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg  100 fol  8.33€  0.08€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg  30 fol  5.24€  0.17€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg  10 fol  4.96€  0.50€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg  30 fol  9.96€  0.33€/kpl  substitution-group

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Setiritsiini, joka kuuluu antihistamiineihin.
Käyttötarkoitus Allergisen nuhan hoito. Lääkkeellä voidaan hoitaa myös nuhan yhteydessä esiintyvää pitkäaikaista nokkosihottumaa ja vuotavia silmiä.
Annostus Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 tabletti kerran vuorokaudessa. Jos lääke tuntuu väsyttävän, tabletti kannattaa ottaa illalla. 6-12-vuotiaille lapsille soveltuu yksi tabletti kerran tai puolikas kahdesti vuorokaudessa. Lääkettä ei saa antaa alle 6-vuotiaille lapsille.
Lääkkeen ottaminen Tabletti niellään runsaan nesteen kera. Ruoka ei vaikuta lääkkeen imeytymiseen. Allergiatesteihin menevän potilaan tulisi keskeyttää lääkitys vähintään 3 vrk ennen testejä.
Vaikutustapa Antihistamiinit vaimentavat allergia- eli yliherkkyysreaktioiden yhteydessä liiallisena vapautuvan histamiinin vaikutuksia, jolloin mm. kirkaslimainen nuha, kutina ja silmien vuotaminen vähenevät.
Haittavaikutukset Lääke voi aiheuttaa suun kuivumista. Hoidon aikana tulee kiinnittää erityistä huomiota suun ja hampaiden hoitoon, koska suun kuivuessa karieksen vaara voi kasvaa. Joskus lääke aiheuttaa uneliaisuutta, mikä voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä. Setiritsiini saattaa voimistaa alkoholin vaikutuksia. Alkoholia tuleekin käyttää lääkityksen yhteydessä varoen.
Raskaus ja imetys Lääkäri arvioi lääkkeen tarpeen raskauden aikana. Imetyksen yhteydessä käyttöä pitää välttää.
Säilytys Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.
Ulkonäkö Valkoinen tai lähes valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre. Tabletti voidaan puolittaa.
ATC-koodi R06AE07

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot