Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

SIMVASTATIN RATIOPHARM

ratiopharm Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg  28 fol  10.69€  0.38€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 10 mg  98 fol  24.68€  0.25€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 20 mg  28 fol  15.13€  0.54€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 20 mg  98 fol  24.57€  0.25€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 40 mg  28 fol  26.54€  0.95€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 40 mg  98 fol  28.09€  0.29€/kpl  substitution-group

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Simvastatiini.
Käyttötarkoitus Kohonneen veren kolesterolipitoisuuden alentaminen, kun pelkkä ruokavaliohoito ja liikunnan lisääminen eivät riitä tai kun kyseessä on suvuittainen kolesterolirunsaus. Kun veren kolesterolipitoisuus alenee, sepelvaltimotaudin ja äkillisen sydänperäisen kuoleman vaara vähenee.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan. Elämäntavoilla on ratkaiseva merkitys, kun kolesteroliarvoja halutaan parantaa. Hoito aloitetaan yleensä ruokavalio- ja liikuntatottumuksia muuttamalla. Näitä jatketaan edelleen, jos hoitoon lisätään simvastatiinilääke.
Lääkkeen ottaminen Tabletti niellään vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta. Tarvittaessa tabletti voidaan puolittaa. Lääkeannos otetaan yleensä yhtenä annoksena illalla, koska kolesterolia syntyy eniten yöllä. Lääkäri saattaa määrätä simvastatiinin kanssa sappihappoja sitovia aineita. Simvastatiini pitäisi ottaa joko kaksi tuntia ennen sappihappoja sitovia aineita tai neljä tuntia näiden jälkeen.
Vaikutustapa Simvastatiini vähentää kolesterolin muodostumista maksassa. Se alentaa sekä kokonaiskolesterolin että erityisesti ns. pahan eli LDL -kolesterolin pitoisuutta veressä.
Haittavaikutukset Statiinihoito on yleensä turvallista ja haittavaikutuksia esiintyy vain harvoin. Simvastatiini voi harvoin aiheuttaa luustolihassairautta eli myopatiaa. Jos hoidon aikana ilmaantuu selittämätöntä lihaskipua, lihasten heikkoutta tai virtsa värjäytyy tummaksi, niistä pitää ilmoittaa heti lääkärille. Statiinien haittana voi joskus esiintyä maksaärsytystä, minkä takia hoidon alussa saatetaan seurata maksaentsyymejä. Mahdollisesti kohonneet maksa-arvot normalisoituvat yleensä, kun statiinilääke keskeytetään tai lopetetaan. Simvastatiinilla voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Greippimehu voi suurina määrinä (= yli puoli litraa päivässä) lisätä simvastatiinin pitoisuutta veressä ja lisätä lääkkeen haittoja.
Raskaus ja imetys Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana on huolehdittava raskauden ehkäisystä.
Säilytys Alle 25 °C.
Ulkonäkö 10 mg: Vaaleanpunainen, soikea tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre ja
toinen puoli on sileä. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.
20 mg: Kellanruskea, soikea tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre ja toinen
puoli on sileä. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.
40 mg: Pinkki, soikea tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre ja toinen puoli
on sileä. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.
ATC-koodi C10AA01

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot