Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

TAMIFLU

Roche Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
kapseli, kova 75 mg  10 fol  38.52€  3.85€/kpl  substitution-group
kapseli, kova 30 mg  10 fol  16.61€  1.66€/kpl  substitution-group
kapseli, kova 45 mg  10 fol  32.20€  3.22€/kpl  substitution-group
jauhe oraalisuspensiota varten 6 mg/ml  13 g  24.85€  1,911.54€/kg   

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Oseltamiviiri.
Käyttötarkoitus Lääke on viruslääke, jota käytetään influenssan hoitoon ja joissakin tilanteissa myös influenssan ehkäisyyn. Lääke ei korvaa influenssarokotusta.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan. Influenssan hoitoon lääkettä otetaan yleensä kaksi kertaa päivässä viiden päivän ajan. Lääkehoito pitää aloittaa kahden ensimmäisen päivän aikana influenssan oireiden alkamisesta. Jos lääkettä käytetään influenssan ehkäisyyn, sitä otetaan yleensä kerran päivässä 10 päivän ajan.
Lääkkeen ottaminen Lääke vaikuttaa vain influenssavirukseen (ei muihin viruksiin), eikä se korvaa rokotusta. Tabletit otetaan veden kanssa. Ne samoin kuin oraalisuspensio voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. On kuitenkin suositeltavaa ottaa lääke ruuan kanssa huonovointisuuden (pahoinvointi ja oksentelu) vähentämiseksi.
Vaikutustapa Oseltamiviiri vaikeuttaa influenssavirusten lisääntymistä. Se lyhentää influenssan oireiden kestoa ja lievittää niiden voimakkuutta. Lääke vaikuttaa vain influenssaa aiheuttavaan virukseen. Se ei vaikuta flunssaan eli tavalliseen nuhakuumeeseen, koska influenssan ja nuhakuumeen aiheuttaa eri virukset.
Haittavaikutukset Lääke voi aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua ja päänsärkyä. Ne lievittyvät yleensä itsestään parin ensimmäisen päivän aikana. Merkittäviä yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa ei ole todettu. Alkoholi ei muuta lääkkeen tehoa. Lääke ei vaikuta ajokykyyn.
Raskaus ja imetys Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä. Oseltamiviiria voidaan yleensä käyttää myös raskauden aikana.
Säilytys Kapseli: Alle 25 °C. Apteekissa valmistetun suspension säilytys:
Huoneenlämmössä: Käyttökelpoinen 3 viikon ajan, alle 25 °C.
Jääkaapissa: Käyttökelpoinen 6 viikkoa säilytettäessä 2 - 8 °C:ssa. Jauhe: Alle 30 °C:ssa. Valmistuksen jälkeen suspensiota voidaan säilyttää joko huoneenlämmössä (ei yli 25 °C) 10 päivän ajan tai jääkaapissa (2 - 8 °C) 17 päivän ajan.
Ulkonäkö 30 mg kaps: Vaaleankeltainen himmeä pohjaosa, jossa merkintä "ROCHE" sekä vaaleankeltainen himmeä kansiosa, jossa sinisellä merkintä "30 mg".
45 mg kaps: Harmaa himmeä pohjaosa, jossa merkintä "ROCHE" sekä harmaa himmeä kansiosa, jossa sinisellä merkintä "45 mg".
75 mg kaps: Harmaa himmeä pohjaosa, jossa merkintä "ROCHE" sekä vaaleankeltainen himmeä kansiosa, jossa sinisellä merkintä "75 mg".
Jauhe: Valkoista tai vaaleankeltaista, rakeista tai kokkareista.
ATC-koodi J05AH02

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot