Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

PRECOSA

Algol Pharma Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
kapseli, kova 250 mg  50 kpl  29.98€     
jauhe oraalisuspensiota varten 250 mg  10 kpl  7.11€     
jauhe oraalisuspensiota varten 250 mg  20 kpl  12.95€     
kapseli, kova 250 mg  30 fol  18.96€  0.63€/kpl   
kapseli, kova 250 mg  20 kpl  12.95€     

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Saccharomyces boulardii -hiivasieni.
Käyttötarkoitus Ripulin hoito. Lisäksi antibiooteista aiheutuvan sekä matkoilla ilmenevän ripulin ehkäisy.
Annostus Tavanomainen annos aikuisille on kaksi kapselia tai annospussia aamulla ja illalla eli yhteensä neljä kapselia tai annospussia päivässä. Lapsille suositellaan yhtä kapselia tai annospussia aamulla ja illalla eli yhteensä kaksi kapselia tai annospussia päivässä. Antibioottiripulin ehkäisyyn probioottihoito aloitetaan yleensä 2-3 päivän kuluessa antibiootin aloittamisesta ja jatketaan vähintään 3 päivää ja enintään 4 viikkoa antibioottikuurin päättymisen jälkeen. Ripulin ehkäisyyn esimerkiksi matkoilla probioottihoito aloitetaan pari päivää ennen matkaa ja jatketaan koko matkan ajan.
Lääkkeen ottaminen Kapselit niellään nesteen kera. Tarvittaessa kapselit voidaan avata ja sisältö sekoittaa ruokaan tai juomaan. Annospussissa oleva jauhe sekoitetaan nesteeseen tai sirotellaan ruokaan. Sitä ei saa sekoittaa jääkylmiin eikä kuumiin juomiin. Ripuli moninkertaistaa luontaisen nestetarpeen. Ripulitaudin aikana pitää juoda runsaasti nesteitä, esimerkiksi vettä, teetä, laimeaa mehua tai apteekista saatavia elimistön kuivumisen ehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettuja liuoksia.
Vaikutustapa Saccharomyces boulardii -hiivasieni kuuluu probiootteihin, jotka ovat pieneliöitä eli mikrobeja, kuten esimerkiksi maitohappobakteerit. Probiootit tasapainottavat suolistossa normaalisti olevia bakteerikantoja ja estävät bakteerien haitallisia vaikutuksia suolen limakalvolla. Tämä lievittää ripulia tai vähentää sen ilmaantumista. Probiootit kulkeutuvat suoliston läpi eivätkä imeydy suolistosta elimistöön.
Haittavaikutukset Valmiste ei yleensä aiheuta haittavaikutuksia.
Raskaus ja imetys Valmistetta voi käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.
Säilytys Kapseli: Lasipurkki: Säilytä alle 25 °C. Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna. Läpipainopakkaus: Ei erityisiä säilytysolosuhteita, eli voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25°C).
Jauhe: Säilytä alle 25 °C. Säilytettävä alkuperäispakkauksessa kosteudelta suojaamiseksi.
Ulkonäkö Kapseli: valkoinen liivatekapseli
Jauhe: beigen värinen jauhe.
ATC-koodi A07FA02

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot