Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

BISOPROLOL RATIOPHARM

ratiopharm Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti 5 mg  28 fol  6.88€  0.25€/kpl  substitution-group
tabletti 5 mg  98 fol  11.59€  0.12€/kpl  substitution-group
tabletti 10 mg  98 fol  17.11€  0.17€/kpl  substitution-group
tabletti 2,5 mg  30 fol  2.28€  0.08€/kpl  substitution-group
tabletti 2,5 mg  100 fol  6.91€  0.07€/kpl  substitution-group

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Bisoprololi, joka kuuluu ns. selektiivisten beetasalpaajien ryhmään.
Käyttötarkoitus Bisoprololia käytetään verenpainelääkkeenä, ja se ehkäisee myös sydänlihaksen niukasta hapensaannista johtuvaa puristavaa rintakipua eli angina pectorista.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkitystä ei saa keskeyttää omin päin äkillisesti, koska tämä voi pahentaa sairauden oireita.
Lääkkeen ottaminen Tabletit niellään runsaan nesteen kera.
Vaikutustapa Bisoprololi hillitsee adrenaliinin ja sen sukulaisaineiden vaikutuksia erityisesti sydämeen. Lääkkeen vaikutuksesta sydämen lyöntitiheys hidastuu ja sen työmäärä vähenee. Tällöin verenpaine alenee.
Haittavaikutukset Bisoprololi on yleensä hyvin siedetty. Etenkin hoidon alussa voi esiintyä mm. väsymystä, uupumusta, huimausta ja päänsärkyä. Myös erilaisia vatsaoireita, kuten pahoinvointia, oksentelua, ripulia, vatsakipuja ja ummetusta voi ilmetä. Raajoissa voi olla kylmyyden tunnetta ja tuntohäiriöitä. Katkokävelyoireet voivat paheta. Joskus tarkkaavaisuus liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa saattaa hoidon alkuvaiheessa aleta.
Raskaus ja imetys Lääkettä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.
Säilytys Ei erityisiä säilytysohjeita.
Ulkonäkö 2,5 mg: valkoinen tai lähes valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre. Tabletti voidaan puolittaa.
5 mg: vaalean keltainen, täplikäs, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jossa toispuolinen jakoura ja jakouran oikealla puolella merkintä 5.
10 mg: beigen värinen, täplikäs, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jossa toispuolinen jakoura ja merkintä 1 jakouran vasemmalla puolella ja 0 oikealla puolella.
ATC-koodi C07AB07

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot