Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

TRIMOPAN

Orion Pharma
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti, kalvopäällysteinen 160 mg  10 fol  5.52€  0.55€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 160 mg  20 fol  8.87€  0.44€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 160 mg  100 kpl  30.98€    substitution-group
tabletti 300 mg  5 fol  5.59€  1.12€/kpl  substitution-group
oraalisuspensio 10 mg/ml  100 ml  24.77€  247.70€/l   
tabletti, kalvopäällysteinen 100 mg  30 kpl  7.15€    substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 100 mg  100 kpl  17.02€    substitution-group

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Trimetopriimi, joka on antibiootti.
Käyttötarkoitus Trimopania käytetään virtsateissä esiintyvien bakteeritulehdusten hoitoon. Lääkkeellä hoidetaan sekä äkillisesti alkaneita että pitempään jatkuneita tulehduksia. Toistuvia tulehduksia ehkäistäessä lääkettä voidaan joutua käyttämään joskus pitkiäkin aikoja.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan.
Lääkkeen ottaminen Tabletit niellään runsaan nesteen kera. Oraalisuspensio ravistellaan hyvin ennen pullon avaamista ja lääkettä annostellaan millilitroina lääkemitan tai annosteluruiskun avulla. Lääkekuurin aikana on hyvä nauttia riittävästi nestettä runsaan virtsamäärän ylläpitämiseksi.
Vaikutustapa Trimopan estää bakteerien lisääntymistä, jolloin elimistö kykenee selviytymään niiden aiheuttamista tulehduksista.
Haittavaikutukset Lääke saattaa aiheuttaa haittavaikutuksinaan mm. pahoinvointia, kielen arkuutta, ihottumia tai kutinaa.
Raskaus ja imetys Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana on niukasti kokemuksia. Tämän vuoksi lääkettä käytetään tällaisessa tilanteessa vain silloin, kun se on erityisen perusteltua. Lääkettä kulkeutuu myös äidinmaitoon, ja äitejä kehotetaan yleensä olemaan imettämättä lääkityksen aikana.
Säilytys Säilytä huoneenlämmössä (15-25 °C).
Ulkonäkö 100 mg tabl: Pyöreä, valkoinen tai melkein valkoinen, kupera, jakouurteellinen, kalvopäällysteinen tabletti, läpimitta n. 9,1 mm.
160 mg tabl: Pyöreä, valkoinen tai melkein valkoinen, kupera, jakouurteellinen, kalvopäällysteinen tabletti, läpimitta n. 11 mm, korkeus n. 4,3 mm.
300 mg tabl: Valkoinen, kapselinmuotoinen, jakouurteellinen, päällystämätön tabletti, pituus 19 mm, leveys 8 mm, korkeus 6,4 mm. Tabletit voidaan puolittaa.
10 mg/ml oraalisuspensio: Melkein valkoinen, opaalinen, hedelmänmakuinen suspensio.
ATC-koodi J01EA01

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot