Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

SINEMET, SINEMET DEPOT

MSD Finland Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
depottabletti 50/200 mg  100 kpl  26.50€    substitution-group
tabletti 12,5/50 mg  100 kpl  18.27€     
tabletti 25/100 mg  100 kpl  21.97€    substitution-group

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Levodopa ja karbidopa.
Käyttötarkoitus Lääkettä käytetään Parkinsonin taudin hoitoon.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan.
Lääkkeen ottaminen Tabletit niellään runsaan nesteen kera ja tarvittaessa ne voidaan puolittaa. Pitkävaikutteiset depottabletit otetaan kokonaisina tai puolikkaina, mutta niitä ei saa murskata eikä pureskella rikki. Lääkitystä ei saa lopettaa äkillisesti tai ominpäin.
Vaikutustapa Parkinsonin taudissa aivoista häviää soluja, jotka tuottavat dopamiinia. Dopamiini on aivoissa oleva välittäjäaine, joka vaikuttaa liikkeiden hallintaan. Levodopa on dopamiinin esiaste, joka muuttuu elimistössä dopamiiniksi ja lievittää näin Parkinsonin taudin oireita. Karbidopa estää levodopan muuttumista dopamiiniksi aivojen ulkopuolella. Näin se lisää levodopan määrää aivoissa ja tehostaa levodopan vaikutuksia.
Haittavaikutukset Lääke voi aiheuttaa pahoinvointia ja tahattomia liikkeitä. Nämä pakkoliikkeet (dyskinesia) ilmenevät kasvojen, kielen ja alaleuan alueella irvistyksinä ja puremisliikkeinä sekä käsien, jalkojen ja vartalon heilahteluina. Haitat ovat pahimmillaan hoidon alussa ja vähenevät hoidon jatkuessa tai lääkitystä säädettäessä. Yhteiskäytöstä muiden lääkkeiden kanssa kannattaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Lääke saattaa aiheuttaa uneliaisuutta tai alentaa verenpainetta, mikä voi aiheuttaa huimausta tai pyörrytystä. Tämä voi vaikuttaa ajokykyyn.
Raskaus ja imetys Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä tapaus kerrallaan.
Säilytys Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.
Ulkonäkö 50 mg /200 mg depottabl: Täplikäs, siniharmaa, soikea tabletti, toinen puoli tasainen ja toisella puolella merkintä "521". 25 mg/100 mg tabl: Keltainen, pyöreä, toisella puolella merkintä 650 ja toinen puoli on tasainen. 12,5 mg/50 mg tabl: Keltainen, soikea, toisella puolella jakouurre, toisella puolella tunnus SINEMET LS.
ATC-koodi N04BA02

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot