Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

PRONAXEN

Orion Pharma
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti 500 mg  15 kpl  15.02€    substitution-group
tabletti 500 mg  30 kpl  6.97€    substitution-group
tabletti 500 mg  100 kpl  19.73€    substitution-group
tabletti 250 mg  30 kpl  5.03€    substitution-group
tabletti 250 mg  100 kpl  11.44€    substitution-group
oraalisuspensio 25 mg/ml  200 ml  11.17€  55.85€/l   

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Naprokseeni.
Käyttötarkoitus Nivelreuman ja muiden reumatautien, nivelrikon hoito. Vammojen, suurten hammasleikkausten yms. jälkihoito. Kuukautisvaivojen ja kierukan aiheuttaman liian runsaan kuukautisvuodon hoito sekä migreenikohtausten esto ja hoito. Lisäksi kuume- ja kipulääkkeenä.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan.
Lääkkeen ottaminen Tabletit niellään runsaan nesteen kera. Oraalisuspensio annostellaan pakkauksen mukana tulevalla mitalla ja pulloa ravistellaan hyvin ennen lääkkeen ottamista. Lääke kannattaa ottaa aterian yhteydessä, etenkin jos se tuntuu ärsyttävän mahaa. Tabletit voidaan puolittaa.
Vaikutustapa Naprokseeni on tulehduskipulääke. Se rauhoittaa tulehduksellista kipua, jota esiintyy mm. reumataudeissa sekä vammojen tai leikkausten jälkeen. Lääkettä käytettäessä turvotus, kipu ja liikearkuus vähenevät. Lääke myös alentaa kuumetta.
Haittavaikutukset Lääkkeen yleisimät haittavaikutukset ovat pahoinvointi, ummetus, ylävatsakivut ja närästys. Joskus voi esiintyä iho-oireita ja ihon kutinaa sekä lisääntynyttä hikoilua, huimausta, päänsärkyä, suutulehduksia, ripulia väsymystä, näköhäiriöitä ja korvien soimista. Muiden tämän ryhmän lääkkeiden tavoin naprokseeni vaikuttaa veren hyytymiseen siten, että verenvuoto kestää tavallista pitempään. Jos esiintyy mustia tai tummia ulosteita tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.
Raskaus ja imetys Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkettä voidaan käyttää imetyksen aikana.
Säilytys Tabletit: Säilytä alle 30 °C. Herkkä valolle. Säilytä alkuperäispakkauksessa.
Oraalisuspensio: Säilytä huoneenlämmössä (15 - 25 °C).
Ulkonäkö Tabletti 250 mg: valkoinen tai melkein valkoinen, kuperapintainen, jakouurteellinen tabletti, halk. 11 mm. Tabletti 500 mg: valkoinen tai melkein valkoinen, kapselimallinen, jakouurteellinen tabletti, koko 8,2 x 19,3 mm. Oraalisuspensio: valkoinen tai melkein valkoinen, tasa-aineinen suspensio.
ATC-koodi M01AE02

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot