Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

PRIMOLUT N, PRIMOLUT NOR

Bayer Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti 5 mg  30 fol  16.21€  0.54€/kpl  substitution-group
tabletti 10 mg  30 fol  16.31€  0.54€/kpl  substitution-group

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Noretisteroni.
Käyttötarkoitus Vuotohäiriöt, kuukautisten puuttuminen, kuukautisia edeltävä oireyhtymä, rintarauhassairaus, kuukautisten siirtäminen sekä endometrioosi.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan.
Lääkkeen ottaminen Tabletit niellään kokonaisina nesteen kera. Tabletin unohtuessa otetaan uusi muistettaessa, ja hoitoa jatketaan seuraavana päivänä tavalliseen tapaan.
Vaikutustapa Lääke vaikuttaa keltarauhashormonin tavoin kohtuun ja rintarauhaseen ja vastustaa toisen naishormonin, estrogeenin, vaikutuksia. Siten lääke sopii käytettäväksi joko silloin, kun elimistön oma keltarauhastuotanto kaipaa tukea tai kun estrogeenin vaikutukset korostuvat liiaksi.
Haittavaikutukset Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kohdun ja emättimen verenvuoto tai vuotohäiriöt. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä, pahoinvointia, kuukautisten puuttumista tai turvotusta.

Jos ilmaantuu uutena oireena poikkeuksellisen voimakas päänsärky, näkökyvyn tai kuulon häiriötä, kipua tai puristavaa tunnetta rinnassa, yleistynyttä kutinaa, keltaisuutta tai verenpaineen merkittävää nousua, tulee lääkäriin ottaa heti yhteyttä.
Raskaus ja imetys Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.
Säilytys Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle +25ºC).
Ulkonäkö Primolut N: Valkoinen, pyöreä, ristikkäisuurteinen tabletti, jonka toisella puolella on kuusikulmiossa tunnus AN (halkaisija 7 mm).
Primolut Nor: Valkoinen, ristikkäisuurteinen tabletti, jonka toisella puolella on kuusikulmiossa tunnus AR (halkaisija 7 mm).
ATC-koodi G03DC02

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot