Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

FLAGYL, FLAGYL COMP.

Sanofi Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (31.12.2014) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti, kalvopäällysteinen 400 mg  10 fol  16.65€  1.67€/kpl  substitution-group
emätinpuikko 500 mg/100 000 IU  10 kpl  21.76€     
emätinpuikko 500 mg  10 kpl  18.49€     
tabletti, kalvopäällysteinen 400 mg  30 fol  9.56€  0.32€/kpl  substitution-group
tabletti, kalvopäällysteinen 400 mg  10 fol  16.65€  1.67€/kpl  substitution-group
emätinpuikko 500 mg/100 000 IU  10 kpl  21.76€     
emätinpuikko 500 mg  10 kpl  18.49€     
tabletti, kalvopäällysteinen 400 mg  30 fol  9.56€  0.32€/kpl  substitution-group

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Metronidatsoli, joka kuuluu antibiootteihin. Flagyl -tabletissa on metronidatsolia 400 milligrammaa (mg) ja emätinpuikossa 500 mg. Flagyl comp. -emätinpuikossa on toisena vaikuttavana aineena nystatiini, joka tehoaa moniin hiivasieniin.
Käyttötarkoitus Metronidatsolia käytetään enimmäkseen trikomonas-tulehduksen sekä sen ja hiivasienten aiheuttamien tulehdusten hoitoon sukuelimistä. Metronidatsoli soveltuu monien muidenkin tulehdusten torjuntaan, ja sitä käytetään myös mahahaavaa aiheuttavan helikobakteerin torjunnassa yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan.
Lääkkeen ottaminen Tabletit niellään runsaan nesteen kera aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan. Emätinpuikko asetetaan syvälle emättimeen.
Vaikutustapa Metronidatsoli tappaa monenlaisia bakteereita ja muita eliöitä. Sukuelimissä oireita aiheuttava trikomonas on myös herkkä sille. Tämä infektio vaivaa enimmäkseen naisia, mutta voi esiintyä piilevänä myös miehillä. Tämän vuoksi infektion saaneen henkilön sukupuolikumppani pyritään hoitamaan tällä samalla lääkkeellä riippumatta siitä, onko hänellä oireita vai ei.
Haittavaikutukset Metronidatsoli aiheuttaa suhteellisen harvoin haittavaikutuksia. Jotkut käyttäjät ovat valittaneet vatsakipuja, pahoinvointia tai muita ruoansulatuskanavan oireita. Makuaisti voi tilapäisesti muuttua, ja näköhäiriöt ovat mahdollisia. Virtsa saattaa tummua, mikä on vaaratonta. Metronidatsoli voi samanaikaisesti alkoholin kanssa käytettynä aiheuttaa voimakkaan, epämiellyttävän antabus-reaktion. Onkin viisainta pidättäytyä alkoholin käytöstä kokonaan hoidon aikana ja vielä pari päivää lääkityksen loputtuakin.
Raskaus ja imetys Lääkkeen käyttöä raskauden alkupuolella vältetään. Metronidatsolia kulkeutuu jonkin verran myös äidinmaitoon, joten lääkkeen käyttöä imetyksen aikana on vältettävä.
Säilytys Tabl: Säilytä alle 30 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Emätinpuikko: Säilytä alle 25 °C. Herkkä valolle.
Ulkonäkö Tabletti: Valkoinen tai lähes valkoinen, kapselin muotoinen, kalvopäällysteinen, jakouurteeton, päällä merkintä FLAGYL 400. Emätinpuikko: 500mg: Valkoinen tai kellertävä puikko. Comp: Kellertävä puikko
ATC-koodi G01AF01

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot