Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

GABRION

Orion Pharma
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
kapseli, kova 300 mg  50 fol  21.76€  0.44€/kpl   
kapseli, kova 300 mg  100 fol  40.07€  0.40€/kpl   
kapseli, kova 400 mg  100 fol  49.08€  0.49€/kpl   
tabletti, kalvopäällysteinen 600 mg  100 fol  78.41€  0.78€/kpl   
tabletti, kalvopäällysteinen 800 mg  100 fol  95.10€  0.95€/kpl   

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Gabapentiini.
Käyttötarkoitus Lääkettä käytetään epilepsian hoitoon, yleensä muiden lääkkeiden lisänä, joskus myös ainoana lääkkeenä. Lääkettä käytetään myös hermovauriokivun eli ns. perifeerisen neuropaattisen kivun hoitoon. Tällaista pitkäaikaista kipua voi esiintyä esimerkiksi vyöruusun tai diabeteksen yhteydessä.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan useimmiten pienehköllä annoksella, jota suurennetaan muutamassa päivässä parhaiten tehoavalle tasolle. Lääkitystä ei pidä keskeyttää äkillisesti, koska epilepsian oireet voivat tästä pahentua. Ei alle 6-vuotiaille lapsille.
Lääkkeen ottaminen Lääke otetaan yleensä 3 kertaa päivässä. Se niellään kokonaisena veden kanssa ruokailusta riippumatta.
Vaikutustapa Lääke vaikuttaa samakaltaisesti kuin elimistössä luontaisesti esiintyä keskushermoston toimintaa tasoittava välittäjäaine GABA. Siten se estää epilepsiaan liittyvien sähköpurkauksien leviämistä aivoissa ja estää tai vähentää kohtauksia.
Haittavaikutukset Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat uneliaisuus, huimaus, liikehäiriöt, väsymys, tulehdukset ja kuume. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun muutoksia, mielialan ja tunteiden häiriöitä, sekavuutta, puhe-ja muistiongelmia, vapinaa, päänsärkyä, näköhäiriöitä, mahavaivoja, turvotuksia ja lihaskipuja. Lääke voi etenkin hoidon alkaessa alentaa vireyttä ja heikentää ajokykyä.
Raskaus ja imetys Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana tapaus kerrallaan. Naispotilaan pitää jo raskauden suunnitteluvaiheessa keskustella epilepsian hoidosta ja lääkityksestä erikoislääkärin kanssa. Epilepsiaa ei pidä jättää hoitamatta raskauden aikana, koska kohtaukset voivat olla sikiölle vahingollisempia kuin lääkityksen mahdollisesti aiheuttamat haitat.
Säilytys Kapselit: Alle 30°C.
Tabletit: Alle 25°C, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.
Ulkonäkö 300 mg kaps: Keltainen, kova liivatekapseli.
400 mg kaps: Oranssi, kova liivatekapseli.
600 mg tabl: Valkoinen, soikea, kaksoiskupera, toisella puolella kohokuvio ”600”. Tabletin koko 19 × 9 mm.
800 mg tabl: Valkoinen, soikea, kaksoiskupera, toisella puolella kohokuvio ”800”. Tabletin koko 21 × 10 mm.
ATC-koodi N03AX12

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot