Kiitoksia Tohtori.fi lukijoille. Sivusto uudistuu loppuvuoden aikana ja jatkossa löydät Tohtorin sisällön Terve.fi -sivuilta. Tämä takia et mahdollisesti löydä etsimääsi täältä tai sinut ohjataan Terve.fi -sivulle.

Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

DOXIMYCIN

Orion Pharma
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (25.12.2016) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti 100 mg  10 kpl  5.01€    substitution-group
tabletti 100 mg  50 kpl  23.05€    substitution-group
tabletti 150 mg  8 kpl  4.25€    substitution-group
tabletti 150 mg  10 kpl  5.46€    substitution-group
tabletti 150 mg  100 kpl  46.76€    substitution-group
injektioneste, liuos 20 mg/ml  5x5 ml  57.26€  11,452.00€/l   

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Doksisykliini.
Käyttötarkoitus Doksisykliiniä käytetään monenlaisiin, pääasiassa bakteerien aiheuttamiin tulehduksiin. Tavallisimmin niitä esiintyy poskionteloissa, keuhkoputkissa tai muualla hengitysteissä, iholla (mm. akne) sekä muuallakin elimistössä.
Annostus Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä hoidon alkaessa otetaan kaksi tablettia ja sen jälkeen yksi tabletti vuorokaudessa. Doksisykliiniä ei tule antaa alle 8-vuotiaille, koska se voi haitata hampaiden ja luuston kehitystä.
Lääkkeen ottaminen Tabletti otetaan mieluimmin aterian yhteydessä runsaan nestemäärän, mutta ei maidon kera. Lääkeannos tulee niellä istuen tai seisten, ettei se tarttuisi ruokatorveen, eikä ottamisen jälkeen saa puoleen tuntiin mennä makuuasentoon. Rautaa, alumiinia tai magnesiumia sisältävät lääkkeet, kuten mahahappoa neutraloivat antasidit ja sukralfaatti, voivat haitata lääkkeen imeytymistä, minkä vuoksi niiden ja doksisykliinin ottamisella on pidettävä vähintään kolmen tunnin väli.
Vaikutustapa Doksisykliini kuuluu tetrasykliiniantibiootteihin. Doksisykliini estää bakteereiden lisääntymistä ja auttaa siten elimistöä selviytymään haitallisen mikrobin aiheuttamasta tulehduksesta. Lääke tehoaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi suuria määriä ja riittävän pitkään. Tämän vuoksi kuuri kannattaa ottaa loppuun ja noudattaa annostusohjetta muutoinkin tarkkaan.
Haittavaikutukset Yleisimmä haittavaikutukset ovat ruoansulatuskanavan oireet, kuten pahoinvointi, oksentelu tai ripuli. Doksisykliini voi herkistää ihon auringonvalolle, joten iho kannattaa suojata auringolta hoidon aikana tavallista paremmin, ja solariumia on syytä karttaa.
Raskaus ja imetys Doksisykliiniä ei tule käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.
Säilytys Tabletit: säilytä huoneenlämmössä (15-25 °C). Injektioneste: säilytä jääkaapissa (2-8 °C).
Ulkonäkö Tabletit: keltainen tai vihertävänkeltainen tasainen, viistoreunainen, jakouurteellinen tabletti, 100 mg tabl. halk. n. 9 mm, 150 mg tabl. halk. n. 10 mm. Injektioneste: kirkas, keltainen tai kellanruskea neste.
ATC-koodi J01AA02

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot