Tulosta Tulosta

Lääkeopas

Lääkkeen nimi Vaikuttava aine
    +Tarkennettu haku
Käyttötarkoitus Vaikutustapa Vapaa haku
Itsehoitovalmiste Itsehoitovalmiste
Reseptivalmiste Reseptivalmiste
Korvattavuus Korvattavuus

COLDREX

GlaxoSmithKline Oy
Vaikuttavat aineet
Hintatiedot (14.10.2015) ja pakkauskoot     Korvatta-
vuus
Vastaavat
valmisteet
tabletti   48 fol  9.61€  0.20€/kpl   
tabletti   24 fol  6.92€  0.29€/kpl   

Tuotetiedot

+Lue tuotetiedot
Vaikuttava aine Tabletti sisältää asetyylisalisyylihappoa 300 milligrammaa (mg), askorbiinihappoa eli C-vitamiinia 60 mg, guaifenesiinia 50 mg ja kofeiinia 15 mg.
Käyttötarkoitus Lääkettä käytetään lievittämään flunssan eli nuhakuumeen oireita, kuten kuumetta ja särkyä. Lääke on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön.
Annostus Aikuisille aluksi kaksi tablettia, minkä jälkeen 1 - 2 tablettia tarvittaessa 4 - 5 tunnin välein; enintään 10 tablettia vuorokaudessa. Alle 12-vuotiaille lapsille vain lääkärin ohjeen mukaan. Samanaikaisesti ei saa käyttää muita tulehduskipulääkkeitä, sillä teho ei parane, mutta lääkkeiden haitat lisääntyvät.
Lääkkeen ottaminen Tabletti niellään runsaan nesteen kera.
Vaikutustapa Asetyylisalisyylihappo on tulehduskipulääke, joka lievittää särkyä ja alentaa kuumetta. C-vitamiinia voidaan tarvita tavallista enemmän infektion yhteydessä. Guaifenesiini irrottaa sitkeää limaa keuhkoputkista. Kofeiinilla voi olla vähäistä piristävää vaikutusta.
Haittavaikutukset Lääke voi aiheuttaa närästystä tai vatsakipuja. Asetyylisalisyylihappo saattaa aiheuttaa haavaumia mahalaukun limakalvolle, etenkin iäkkäille. Mahahaava-alttiit henkilöt eivät saa käyttää lääkettä. Asetyylisalisyylihappo voi aiheuttaa allergisia reaktioita ja pahentaa astman oireita.
Raskaus ja imetys Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on syytä neuvotella lääkärin kanssa.
Säilytys Ei vaadi eirtyisolosuhteita.
Ulkonäkö Tabletti on kaksikerroksinen (valkoinen/keltainen), viistoreunainen, valkoisessa kerroksessa on merkintä 'COLDREX'.
ATC-koodi N02BA51

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot