Kysymys-vastauspankki


Kysymysnumero: 3671106

Humina päässä/Korvassa?

Hei! Varsinaisesti päätä ei särje, mutta päässä humiseen. Eli noin 10 päivää sitten alkoi humistä oikean korvan puolella, tasaista hiljaista matalaa huminaa. Ei mitenkään sydämen lyöntien mukaan, vaan yhtäjaksoista tasaista huminaa.

Usein sängyssä illalla lakkaa, ei aina ja aamulla herätessä sitä ei ole. Aamupäivä menee hyvin, kunnes viimeistään iltapäivällä sama humina alkaa! Jos taustalla on vähänkin äänekkäämpää meteliä / ääntä, huminaa ei kuule, mutta yksin sisällä ollessa hijaisuudessa humisee niin että korva(t) soi. Nyt tätä on tosiaan jatkunut parisen viikkoa, pitäisikö olla huolestunut?

Syitä olen miettinyt; Alkoholi, tupakointi, unettomuus, stressi... Alkoholin ja tupakoinnin olen tämän vuoksi jättänyt pois, väsynystä on hiukan, koska nukun melko huonosti. Stressaantunutkin olen talon rakennuksen vuoksi! 800 mg Buranaa olen joutunut syömään seitsemän kuukautta, kevääällä sattuneen onnettomuuden seurauksena, missä jalkani katkesi. Onko Buranalla jotain yhteyttä moiseen huminaa? Muita lääkkeitä en syö.

Kiittäen, Antti Niemelä

Vastattu: 12.10.2011

Hei!
Mielenkiintoinen kysymys! Ensisijaisesti oireesta tulee mieleen tinnitus, eli korvan soiminen. Tinnitus on yleinen vaiva, ja saattaa olla myös tilapäistä tai jaksottaista. Tinnituksen taustalla voi olla stressi, väsymys sekä leuan ja niskan alueen lihaskireydet. Buranaan en löytänyt ainakaan aiemmin kuvattua yhteyttä, mutta ylipäätään jatkuva tulehduskipulääkkeiden käyttö ei ole suositeltavaa. Voisitko kokeilla vaihtaa Buranan välillä vaikka parasetamoliin? Neuvoisin sinua kartoittamaan mahdolliset niskalihaskireydet käymällä esimerkiksi hierojan vastaanotolla ja vaivan jatkuessa käymään myös korvalääkärin arviossa.

Ansakorpi, Hanna, neurologian erikoislääkäri
Aihealueet: Päänsärky

Arvostele asiantuntijavastaus
1.8 (39 arvostelua)
Tämä asiantuntijavastaus antoi minulle riittävästi tietoa:
Ei pidä paikkaansa Pitää paikkansa

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot