Kysymys-vastauspankki


Kysymysnumero: 0026402

Olen 163/73, 40v nainen. en polta enkä käytä alkoholia.Kipeät jalat valvottavat. Vaivat alkaneet yli kymmenen vuotta sitten pikku hiljaa pahentuen.Neljä raskautta,myös kipeät pukamat on.Lääkäriltä sain levottomiin jalkoihin tenox 20mg, pari viikkoa ottanut, lopetan sen. Ei auta ja eikö ole jatkuvaan käyttöön "väärä"? Nukahtamislääkkeenä enemmän käytetty? Suonikohjuja löydettiin syvällä säärissä ja penikkatauti. Nämä kolme vaivaa saavat aikaan paljon erilaisia kipuja ja tuntemuksia jotka estävät nukkumisen. Käytin keväällä muutaman viikon remeronia nukahtamisongelmaan, jääkö siitä jäämiä pitkäksi aikaa?  Lopetin remeronin lihasnykimisen ym takia, mies sanoi myös hengityskatkoksia minulla olevan yöllä.Myös käsissä levottomuutta öisin. Nämä jäivät pois kun lopetin remeronin.Kuinka pian elimistöni on puhdas tenoxista ja remeronista? Onko mahdollista tutkia lääkejäämät verestä? Aiheuttaako panadol haamutuntemuksia,lihasnykimistä,lihaslevottomuutta? Ajoittain minulla on käsivarsissa ja kämmenissä laajojakin mustelmia 3-5cm,jotka ilmaantuvat itsekseen, yleensä ennen kuukautisia (onko mahdollista?) Kierto 25päivää,lyhentynyt,ennen28,joskus todella runsaat, vaihtelee paljon.Muutenkin olen mustelmaherkkä ja varsinkin jaloissa ovat kipeitä ja syviä, johtuuko suonikohjutaipumuksesta? Pienistäkin kolhuista mustelmat. Raskaan liikunnan jälkeen sääriin tulee pieniä 1cm teräviä mustelmia,katkenneita laskimoitako?Kohjuja? Äidilläni on levottomat jalat ja munuaisten vajaatoiminta. Voiko jalkojen kipuilu johtua vielä remeronista? Nukuttava olisi mutta onko "turvallista" lääkettä levottomiin jalkoihin? Vai valvottava? Riippuvuus?

Vastattu: 24.07.2006

Paras levottomien jalkojn hoitoon käytössä oleva lääke on pramipeksoli (Sifrol). Tenox on nukahtamislääke, jonka käyttöaihe levottomat jalat ei ole. Remeron on kielialaakohottava lääke, jolla on varsinkin hoidon alkuvaiheessa myös väsyttävä ja univalmiutta lisäävä vaikutus. Sekä Tenox että Remeron eliminoituvat elimistöstä jokseenkin täysin viikoss, minkä jälkeen ei kannata etsiä lääkejäämiä.
Panadol ei aiheuta normaaliannoksina mainitsemianne sivuvaikutuksia.
Mustelmataipumus voi liittyä mm. hyytymistekijähäiriöihin, verihiutaleiden eli trombosyyttien vähäisyyteen tai suonten seinämien haurauteen. Kova fyysinen rasitus voi joskus aiheuttaa verenpurkautumia ohimenevästi. Suonikohjuihin mustelmataipumus ei liity. Remeron ei aiheuta jalkakipuja.'
Mikäli levottomat jalat häiritsevät nukahtamista tai valveillaoloa, kannattaa kokeilla Sifrol-hoitoa. Sillä on saatu hyviä tuloksia tässä vaivassa ja se on turvallinen käytössä, ei aiheuta riippuvuutta.

Kuisma, Ilkka, Sisätautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri , LL
Aihealueet: Alkoholi ja huumeet, Andropaussi, miehen vaihdevuodet, Infektiot, Munuaistaudit, Myrkytykset, Nivel-ja reumasairaudet, Sisäeritys, aineenvaihdunta, Sisätaudit, Sydän ja verenkierto, Syöpä, Vanhustenhoito, Yleislääketiede

Arvostele asiantuntijavastaus
(0 arvostelua)
Tämä asiantuntijavastaus antoi minulle riittävästi tietoa:
Ei pidä paikkaansa Pitää paikkansa

PalveluinfoSivukarttaPalauteMediatiedot