Kysymys-vastauspankki

Pienempi fontti Suurempi fontti


Kysymysnumero: 6195975

väsynyt mies...

Mies 38v/189/110
Tällä hetkellä alilämpöö ja kuumeinen olo, väsynyt, jalat jäykät esim. jos katson telavisioo ja lähden käveleen niin ei meinaa päästä eteenpäin, kävely tuskaisaa, puutuneet(polvista alaspäin).
Huimausta ollut paljon, kädet välillä puutuneet ja päänsärkyä, pari kertaa ollut kova särky päässä, yleensä pientä.
Vatsa käymistilassa: turvonnut, ilmaa täys, vaikea olla, pierettää todella paljon, yöllä nukkuessaankin, uloste löysää eli koko ajan ripulia, verta välillä ulosteessa mutta liekö peräpukamien syy...
Oireita ollut noin puoli vuotta.
Peräpukamat vaivanneet 10 vuotta sillon tällöin, lääkitys niihin peräpuikko ja salvaa.
Viime keväänä kaulalle( vähän aataminomenan yläpuolelle) ilmestyi rosoinen näppylä n.1cm kokoinen,
lääkäri sanoi että se oli kysta, leikkasi puudutuksessa pois, eikä sitä tutkittu enempää.

Vastattu: 21.03.2008

189cm-110kg vastaa n.23 kilon yliapainoa. Siihen voi liittyä yleiskunnon heikkoutta ja kävelyn vaikeutumista. Alaraajaoireet voivat liittyä myös ääreishermotulehdukseen eli perifeeriseen polyneuropatiaan.
Vatsaoireet sopivat ärtyneen paksunsuolen oireyhtymään: siinä ilmenee erilaisina kombinaatioina vatsan toiminnan epäsäännöllisyyttä, lisääntyneitä ilmavaivoja ja vatsan kipristelyä, usein myös peräpukamavaivoja. Kirkkaan veren esiintyminen ulosteessa on tavallisimmin merkki vuotavista peräsuolen laskimolaajentumista eli peräpukamista, mutta myös peräsuolen kasvaimet voivat olla oireen takana.
Huimaus, käsien puutuminen, päänsärky voivat johtua kovin monesta syystä.
Suosittelen käyntiä lääkärissä, kun on ylipaino-ongelma ja kovin monia muita oireita.

Kuisma, Ilkka, Sisätautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri , LL
Aihealueet: Alkoholi ja huumeet, Andropaussi, miehen vaihdevuodet, Infektiot, Munuaistaudit, Myrkytykset, Nivel-ja reumasairaudet, Sisäeritys, aineenvaihdunta, Sisätaudit, Sydän ja verenkierto, Syöpä, Vanhustenhoito, Yleislääketiede